Cursussen

In een gezellige, ontspannen sfeer wordt op alle mogelijke manieren met klei gewerkt, in groepen van max. 8 a 9 personen voor zowel beginners als gevorderden.

Ik begeleid daarbij iedereen zo persoonlijk mogelijk en geef raad en creatieve input op momenten dat er behoefte aan is. Mijn insteek is om met de nodige ondersteuning iedere cursist te stimuleren een eigen stijl en idee te ontwikkelen. Er is alle vrijheid zelf te kiezen wat men wil maken en hoe dat te doen. Met zoveel verschillende mensen, van beginners tot en met cursisten die zelf al vele jaren ervaring hebben, is dit naar mijn idee de enige werkbare en vooral de leukste manier. Voordeel is ook dat men zo niet alleen van mij maar daarnaast van elkaar kan leren. Er komen allerlei verschillende boetseer- en handvormtechnieken aan bod. Het werk kan op diverse manieren worden geglazuurd en/of gedecoreerd. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Daarnaast kan men van mij leren draaien achter een van de vier elektrische pottenbakkersdraaischijven. In de praktijk gaat daar heel veel tijd en energie in zitten voordat men dit enigszins onder de knie heeft; het lijkt een stuk makkelijker dan het is.

Er is naar verhouding altijd slechts een kleine groep die het draaien wil leren ook blijft beoefenen.
Juist die vrijheid zelf te voelen, te ervaren en lekker te "spelen" met de klei en de diverse technieken, levert vaak veel moois en interessants op.
Het belangrijkste vind ik, dat je met plezier aan het werk bent.Je kan er zo blij van worden als je pot,kom of bord helemaal goed gelukt is!

Ik heb vier elektrische draaischijven tot mijn beschikking.Wil je ervaren hoe het is om te centreren, een bodem te zetten, optrekken en vormgeven? Je bent welkom! Wanneer je werk leerhard is, hoort bij de afwerking nog het zogenaamde 'afdraaien' en soms een 'oor trekken' bij de voltooiing van je ambachtelijk werkstuk .Dat gaan we zeker behandelen! Maar er kan natuurlijk nog veel meer om je werk naar eigen idee af te werken. Heb je weleens van een ringeloor gehoord? Kom het ervaren en zie wat er mogelijk is!

Ik geef les op de volgende dagdelen:

Je kan op elk tijdstip van het seizoen beginnen met de cursus.

Exclusief klei en bakken van werkstukken. Gemiste lessen kunnen ingehaald worden in hetzelfde blok. Je hoeft zelf niets mee te nemen, (mag wel) alle machines, gereedschap en materiaal is/zijn aanwezig.

Koffie en thee horen er vanzelfsprekend bij, zoals ook het opruimen en schoonmaken van gebruikt materiaal, binnen de lestijden.

Annuleren van de les kan kosteloos als dit twee dagen van tevoren wordt doorgegeven.

Kom eens kennis maken en volg gratis een eerste les!

Interesse?
Neem contact op!

Klik hier
Website laten maken door Modual.